"Kış aylarında kalın değil ince kat kat giyinin"

14.12.2009 09:47:56

Kış aylarında kalın giyecekler yerine ince ve kat kat giyinilmesinin daha sağlıklı olduğu belirtildi. Sakarya Vatan Hastanesi Başhekimi Dr. Dursun Bostancı, kalın giysilerin, hareket etmek gibi fiziksel aktiviteleri zorlaştırma yanında terlemeye sebep olduğunu, bunun da soğuk kış günlerinde soğuk algınlığı ve gribal hastalıklara davetiye çıkardığını söyledi.

Bostancı, Cihan Haber Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, kış aylarında iç çamaşırı üzerine kalınca bir kazak türü giysi, bunun üzerine kışlık bir kaban şeklinde bir giyinmenin doğru olmadığını kaydetti. Bu tür bir giyinmenin yürümek gibi basit bir fiziksel aktiviteyi bile zorlaştırmanın yanında, terlemeyi de kolaylaştıracağına dikkat çeken Bostancı, "Kışın terlemek kolay üşütmeye sebep olur. Üşütmek de vücudun bağışıklık sistemini zayıflatır. Bu da başta soğuk algınlığı olmak üzere gribal enfeksiyonlara davetiye çıkarır." dedi.

Tek parçadan oluşan kalın giysilerin giyilmesi durumunda, kişinin dışarıda ve iç mekânlarda terleyeceğini hissettiği zaman yapabileceği bir şey olmayacağını ifade eden Bostancı, ancak ince ve üst üste giyinilmesi durumunda bir iki parçanın çıkarılarak terlemenin önüne geçilebileceğini kaydetti.

 

KIŞIN DOĞRU GİYİNME

Bostancı, kışın doğru giyinme şekli konusunda ise şu önerilerde bulundu: "Giyilen giysilerin mutlaka yüzde yüz pamuklu olmasına dikkat edilmeli. İç çamaşırının üzerine kalın bir kazak ve dışarı çıkarken onun üzerine kışlık bir mont ya da pardösü giyilmesini tavsiye etmiyoruz. İç çamaşırından sonra pamuklu bir gömlek, onun üzerine yine pamuklu ve kalın olmayan bir kazak ve süveter, dışarı çıkarken de ceket ve yine çok kalın olmayan bir mont pardösü giyilebilir. Havanın ve ortamın durumuna göre bir iki parçayı çıkarma şansımız olur. Ancak kalın ve tek parçadan oluşan giyecek de bu mümkün değildir. Ayrıca iç mekânda da kalın giysiler yine terlemeye sebep olur. Bu şekilde dışarı çıkıldığında ise soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyonlara yakalanmak kaçınılmaz olur."

YORUMLAR

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamıştır. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

Diğer Haberler

MHP'liler Meclis Grubuna ...
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Orhan Ünver ve Yönetim Kurulu üyeleri, T...
Devamı >>
Büyük: MARKA Bölge İçin Ç...
Doğu Marmara Kalkınma Ajansı 2012 1. Kalkınma Kurulu Toplantısı SATSO Konferans salon...
Devamı >>
Hendekli Köylüler Hidroel...
Hendek'te yapımı devam eden Aksu Hidroelektrik Santrali için 'ÇED gerekli değildir' k...
Devamı >>
Komisyon İncelemeleri Tam...
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Şırnak'taki ince...
Devamı >>
Karasu'da Yeni Demiryolu ...
AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Hasan Ali Çe...
Devamı >>
3 Katllı Binada Yangın Ç...
Erenler'de bir ekmek fırının bacasından çıkan kıvılcımlar 3 katlı evin çatısını tutuş...
Devamı >>
Bu haberi yazdır Yorum Yaz Tavsiye Et

TÜM HABERLERİ LİSTELE »

Tüm hakları saklıdır © 2012. Radyonet bir PAK Ajans A.Ş. kuruluşudur. Aktif ziyaretçi: 12
Bu site RadyoArsivi.Com üyesidir Radyodinle.us