 Bayram süresince esnafa kolaylık sağlanması yönünde ki taleplerini ileten Hasan Alişan, "Bayramlar esnaflarımız için bereketli dönemler. Esnaflarımız bu bereketten en iyi şekilde yararlanmak istiyorlar. SATSO ve SESOB olarak esnaflarımızın talebini sizlere iletmek istedik" dedi. Talebi değerlendirdiklerini dile getiren Başkan Toçoğlu "Bayram süresince esnaflarımıza gerekli kolaylığı sağlayacağız" dedi.
Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı (SESOB) Hasan Alişan, SATSO Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Cevherli ve Mücahit Aslan ile birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu'nu ziyaret ederek, Kurban Bayramı'nda esnaflara "Kentime sahip Çıkıyorum" Projesi çerçevesinde alınan önlemlerle ilgili olarak kolaylık sağlanmasını yönündeki isteklerini ilettiler. Başkan Toçoğlu, Büyükşehir Belediyesi SATSO ve SESOB ile birlikte yapılan görüşmeler sonucunda bayram süresinde esnafa kolaylıklar sağlama noktasında mutabık olduklarını söyledi. Toçoğlu, "Her zaman söylüyoruz bu proje Sakarya'nın, Sakaryalı'nın projesi. Bizim bu projeden geri adım atmamız söz konusu değil. Esnaf temsilcilerimiz bize bu konuda gerekli taleplerini ilettiler. Bizler de esnafımızın bayram süresinin ardından yeniden bu projeye destek olacağını göz önünde bulundurarak esnafımıza bayram süresince kolaylık sağlamayı uygun bulduk" dedi.
Teşekkür ettiler
SESOB Başkanı Hasan Alişan esnafa sağlanan kolaylık için teşekkür ederek "Başkanımız bundan önceki görüşmelerimizde ticaret erbabı olarak projeye ortak olmamızı sağladı. Bunun neticesinde de çarşı esnafının yaşamış olduğu tertip ve düzeni ortaya koymuş olduk. Büyükşehir Belediye başkanımızdan bayramlarımızın bereketi, bolluğu ve nimetleri küçük esnafımız tarafından özenle beklenir. Esnaflarımızın isteklerini başkanımıza ilettik. Kendileri de bayram boyunca esnafımızın rahat hareket edebilmeleri ve rahat ticareti sağlamaları için bize bu imkânı sağladılar. Ticaret Odası'yla müştereken de Büyükşehir Belediye Başkanımıza kefil olduk. Bayram sonrasında eski düzene geri dönüleceğinin teminatı veriyoruz. Başkanımıza sağladığı kolaylık için teşekkür ediyoruz" dedi. SATSO Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Cevherli de esnafın bayram boyunca rahat hareket etmesi ve işlerinin güzel gitmesi için bu kararı çok olumlu karşıladıklarını belirterek Başkan Toçoğlu'na teşekkür etti. Cevherli, "Biz esnaf temsilcileri olarak alınan kararlara esnafımızın uyacağı yönünde başkanımıza kefil olduk. Kentime Sahip Çıkıyorum projesi çerçevesinde alınan önlemlerin bayramın ardından yeniden uygulanacağını ve esnafımızın da bu kararlara uygun davranacağının teminatı verdik. Böylesi önemli süreçte esnafımıza destek olan başkanımıza esnafımız adına teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.
|