Günay: Türkiye'ye Örnek Olacak

31.01.2012 10:24:06

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay, 3+1 eğitim modelinin Türkiye’ye örnek olacağını söyledi.

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay mesleki eğitimin nitelikli eleman yetiştirilmesinde önemli bir fonksiyonun olduğuna dikkat çekerek 3+1 eğitim modelinin Türkiye’ye örnek olacağını söyledi.

YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay’a Sakarya Üniversitesi’nde katıldığı çalışma toplantısında 3+1 Eğitim Modeli ile ilgili brifing verildi. SAÜ Meslek Yüksekokulları Koordinatörü ve Sakarya MYO Müdürü Doç. Dr. Mehmet Sarıbıyık tarafından verilen brifingte Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas da hazır bulundu. SAÜ Meslek yüksekokullarında başlattığı 3 dönem okullarda, bir dönem işletmelerde eğitim projesiyle ilgili bilgiler veren Doç. Dr. Sarıbıyık, “Üniversite-iş dünyası omuz omuza” sloganıyla başlattığımız projemize şehrimizin sanayi,işletme, kurum ve kuruluşlardan önemli destekler gördük. Hedefimiz mesleki eğitimde ihtiyaç duyulan nitelikli elemanları topluma kazandırmaktır” şeklinde konuştu.

Brifingi dikkatle izleyen Prof. Dr. Günay, projenin mesleki eğitimi etkinleştireceğine vurgu yaparak “ Türkiye’de mesleki eğitimin önemi gittikçe artmaktadır. Sakarya Üniversitesi’nin ‘3+1 Sosyo-Ekonomik Gelişim Projesi’yle öğrencilerimiz akademik eğitimlerini alırken kendi alanlarıyla ilgili sektörlerde de eğitimlerini pekiştirerek daha nitelikli bir şekilde mezun olma fırsatı yakalamış olacaklardır. Türkiye’deki tüm meslek yüksekokullarına örnek olabilecek bu projeden ötürü Sakarya Üniversitesi’ni kutluyorum.” diye konuştu.

YORUMLAR

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamıştır. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

Diğer Haberler

Has Parti'den Hayırlı Ols...
...
Devamı >>
Sakarya Köprüsü'nden Atla...
Sakarya Köprüsünden atlayarak intihar eden bir kadının cesedi balıkçılar tarafından b...
Devamı >>
Ayşe CEBESOY'un Alifuatpa...
...
Devamı >>
Zaman Yönetimi Başarı Get...
...
Devamı >>
Keleş: ''Telefonum 24 Saa...
...
Devamı >>
Sağlıkta 'Tek Tık' Dönemi...
Vatandaşın hastane ve doktor bilgilerine anında ulaşabileceği internet sitesi ay sonu...
Devamı >>
Bu haberi yazdır Yorum Yaz Tavsiye Et

TÜM HABERLERİ LİSTELE »

Tüm hakları saklıdır © 2012. Radyonet bir PAK Ajans A.Ş. kuruluşudur. Aktif ziyaretçi: 25
Bu site RadyoArsivi.Com üyesidir Radyodinle.us