İrfan Korkmaz'dan Basın Açıklaması

15.12.2011 11:25:29

Türk Sağlık Sen Sakarya Şube Başkanı İrfan Korkmaz, kamuda görevli hizmetlilerin memur yapılmasını istedi. İrfan Korkmaz konuyla ilgili açıklamasında hizmetlilerin mağduriyetinin giderilmesini talep etti.

"Kamuda görevli hizmetliler düşük kadroya, az ücrete mahkûm edilmişlerdir. Büyük bir mağduriyet yaşamaktadırlar. Bugün hizmetliler kamuda memurların görevleri arasında sayılan işlerde çalıştırılmaktadırlar ve yaptıkları işin karşılığını talep etmektedirler. Onları memur kadrosuna atamak her şeyden önce bir hakkın teslim edilmesi olacaktır."

Hizmetlinin görev tanımında yer alan temizlik v.b işler bugün bütün kamuda taşeron firma elemanlarına yaptırılmaktadır.

'Hizmetli kadrosunu kamudan kaldırmak zaruret haline gelmiştir'

"Sağlık Bakanlığı’na bağlı tüm kurum ve kuruluşlarda 120 bin taşeron firma elemanı görev yapıyor. 23 bin 963 hizmetli var. Rakamlardan da anlaşılacağı gibi artık hizmetlilerin yerlerini taşeron firma çalışanları almıştır. Kamuya hizmetli alımı da yapılmıyor. Hizmetli kadrosunu kamudan kaldırmak adeta bir zaruret haline gelmiştir."

'Üniversite mezunu olup hizmetli kadrosunda çalışanlar var'

"Ayrıca üniversite mezunu olupta hizmetli kadrosunda görev yapmak zorunda olan kamu çalışanları vardır. Bu insanlarında aldıkları eğitime göre kamuda değerlendirilmeleri ve buna uygun kadrolarda istihdamları daha doğru olur. Ayrıca kamuda bazı kurumlar hizmetlileri memur kadrosuna alarak hizmetli kavramını kurumlarında ortadan kaldırmışlardır. Tüm kamuda bunun hayata geçmesini bekliyoruz."

'Bakanlık bu feryadı duymalıdır'

"Bugün Sağlık Bakanlığı’nda 23 bin 963 hizmetli kadrosunda görev yapan arkadaşımız memur kadrosunu talep etmektedir. Mağduriyetlerinin son bulmasını, hak ettikleri işlerinin karşılığı olan unvana kavuşmak istemektedir."

"Bakanlık bu feryadı duymalıdır, çalışanların taleplerini kulak vermelidir. Yeni memur kadrosu mu açarlar ya da emekli olarak boşaltılan kadrolara mı hizmetlileri verirler. Ama bu konuda artık harekete geçmelidirler. Adaletsizlik son bulmalı, memur kadrosu bekleyen hizmetliler sevindirilmelidir."

YORUMLAR

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamıştır. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

Diğer Haberler

Ayşe CEBESOY'un Alifuatpa...
...
Devamı >>
Zaman Yönetimi Başarı Get...
...
Devamı >>
Keleş: ''Telefonum 24 Saa...
...
Devamı >>
Sağlıkta 'Tek Tık' Dönemi...
Vatandaşın hastane ve doktor bilgilerine anında ulaşabileceği internet sitesi ay sonu...
Devamı >>
Soğuk: ''TÜVASAŞ İçin Teh...
Ferizli Belediye Başkanı Ahmet Soğuk, TÜVASAŞ’ın Ferizli’ye taşınması mes...
Devamı >>
Türk Kargo Gemisi, Alobo...
Yunanistan açıklarında bir Türk gemisinin alabora olduğu, 1 Türk'ün hayatını kaybetti...
Devamı >>
Bu haberi yazdır Yorum Yaz Tavsiye Et

TÜM HABERLERİ LİSTELE »

Tüm hakları saklıdır © 2012. Radyonet bir PAK Ajans A.Ş. kuruluşudur. Aktif ziyaretçi: 7
Bu site RadyoArsivi.Com üyesidir Radyodinle.us