 Sakarya 1. İdare Mahkemesi’nin orta hasarlı evinin su ve elektriğinin kesilecek olmasından dolayı dava açan bir vatandaşa yürütmeyi durdurma kararı vermesinin bireysel olduğu, kesim işlemi yapan kurumlara yürütmeyi durdurma ile ilgili bir tebligat gelmediği öğrenildi.
Adapazarı Yağcılar Mahallesi Uzay Sokak No:22'de oturan Ömer Çimen, Adapazarı Belediyesi'nin 17 Ağustos Depremi'nde hasar görüp bugüne kadar onarımı yapılmadığı için ağır hasara dönüşen konutunun yıkılmasıyla ilgili olarak 24 Kasım 2011 tarihinde verdiği kararın durdurulması için itirazda bulundu Sakarya 1. İdare Mahkemesi'nde davayla ilgili olarak dosya üzerinde 7 Aralık tarihinde ara karar verdi.
Mahkeme Başkanı kararın durdurulmasına yönelik karar verdi
Mahkeme Başkanı Numan Şahin ve Üyeler Bayram Doğan ve İsmail Sepetçi, binanın elektrik, su ve doğalgazının kesilmesinin yıkıma ilişkin olması ve uygulanması halinde telafisi güç zarar doğurabileceği nitelikte bulunması nedeniyle Adapazarı Belediyesi'nin 3194 sayılı kanunun 39'ncu maddesi uyarınca 24 Kasım 2011 tarihinde aldığı kararın durdurulması yönünde karar verdi.
Alınan karar bireysel, kesimler devam ediyor
Mahkemenin aldığı bu kararın, davayı açan kişiyi bağladığı ve Sakarya’da bulunan diğer binalarla ilişkisi olmadığı kaydedildi. Sakarya Valiliği'nin yazısı gereği 5 Aralık tarihinden itibaren orta hasarlı binalara verilen kamu hizmetlerini kesen Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş ile Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğüne kesim işlemlerinde yürütmenin durdurulması yönünde bir tebligat gelmediği öğrenildi.
Kurumlardan alınan bilgiye göre, orta hasarlı binalara verilen kamu hizmetinin kesilmesi yönündeki çalışmaların devam ettiği kaydedildi.
|