5 Aylık bebeğin ölümünde ihmal iddası

02.12.2011 17:31:47

Doktorlar şişliği ameliyatla alabileceklerini söylediler

Olay önceki akşam meydana geldi. Ablasının beşiğinden sevmek için alırken kaza ile yere düşürdüğü beş aylık Bilal Emin Turan'ın başında küçük bir şişlik oluştu. Bunun üzerine bebeğini hastaneye götüren baba Mehmet Emin Turan, burada doktorların önemli bir şeyi olmadığını ancak isterlerse ameliyatla başındaki şişliği alabileceklerini söylediler.

Ailenin iddiasına göre doktorlar bebeği isterlerse evine götürebilecekleri önemli bir şeyi olmadığını ifade etti. Baba Mehmet Emin Turan, doktorların, 'ileride bir rahatsızlık olabilir' diyerek çocuğunun ameliyata alınmasına izin verdi. Ameliyata alınan küçük çocuk yine iddialara göre güle oynaya girdiği ameliyat odasından baygın olarak çıktıktan dört saat sonra hayatını kaybetti.

Daha iyi bakarlar diye özel hastaneye götürdüler

Beş aylık çocuklarının ölüm haberini alan aile adeta yıkılırken doktorlara ateş püskürdü. Ölen bebeğin amcası Kadri Turan, önceki akşam ablasının kucağından hafifçe halının üzerine düşürdüğü bebeği hemen hastaneye götürdüklerini ifade ederek, 'Bebeğimizi ilk önce çocuk doğum hastanesine götürdük. Orada bu müdahalenin kendileri ile ilgili olmadığını belirterek Sakarya Eğitim Araştırma Hastanesi Korucuk Kampüsüne sevk ettiler. Biz bebeğimize daha iyi bakarlar diye özel bir hastaneye getirdik. Burada doktorlar bebeğin röntgenini çekerek bize önemli bir şeyi olmadığını istersek evimize götürebileceğimizi söylediler' dedi.

'Bilal ameliyata girerken şen şakraktı'

Amca Turan, doktorların, Bilal bebeğin başındaki derinin altında oluşan küçük şişliğin önemli olmadığını ve alınsa da alınmasa da olur dediklerini iddia ederek şunları söyledi: 'Doktorlar ileride bu küçük şişliğin olumsuz bir duruma sebebiyet verebileceğini söylediler. Biz de ileride bir şey olmaması için bebeğimizi doktorlara emanet ettik ve ne gerekiyorsa yapılmasını istedik. Gece saat 01.30'da Bilal'i ameliyata aldılar. Bilal ameliyata girerken şen şakraktı. Gülüyor, mamasını içiyordu. Ameliyattan çıktıktan sonra baygındı. Doktor bize bir süre sonra kendine geleceğini söyledi. Aradan dört saat geçtikten sonra ise ölüm haberini aldık.'

Amca: 'Ölümün şüpheli olduğunu düşünüyoruz'

'İster evinize götürün, isterseniz küçük bir operasyon ile başındaki şişliği alalım' denilen bir bebeğin nasıl olurda ameliyat sonrası öldüğünü anlayamadıklarını söyleyen Amca Turan, 'Biz yasal yollara başvurduk. Bizim ciğerimiz yandı başkalarının yanmasın. Ölümün şüpheli olduğunu düşünüyoruz. Bu işin peşini bırakmayacağız' dedi.

Baba: 'O bana Allah'ın emaneti idi yine ona verdim'

Acılı baba Mehmet Emin Turan ise, doktorlara isyan etti. Doktorların , 'hiçbir şeyi yok' dedikleri bebeğini ameliyat sonrası kaybeden baba, sözlerine şöyle devam etti: 'Başındaki ufak kan birikintisini almak için girdiği ameliyattan sonra oğlum hayatını kaybetti. O bana Allah'ın emaneti idi yine ona verdim. İçimiz yanıyor. Ölümün şüpheli olduğunu düşünüyoruz. Bunun için savcılığa dilekçemizi verdik.'

Ameliyattan sonra hayatını kaybeden Bilal bebek, Adli Tıp Kurumuna gönderildi. Burada cesedi incelenen Bilal bebek daha sonra Emirdağ Mezarlığında toprağa verildi. Bilal bebeğin hayatını kaybettiği hastane yetkilileri bir açıklama yapmadı.

Bebeğin kesin ölüm nedeninin adli tıp kurumundan gelecek rapor sonrası ortaya çıkacağı belirtildi.

YORUMLAR

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamıştır. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

Diğer Haberler

Ayşe CEBESOY'un Alifuatpa...
...
Devamı >>
Zaman Yönetimi Başarı Get...
...
Devamı >>
Keleş: ''Telefonum 24 Saa...
...
Devamı >>
Sağlıkta 'Tek Tık' Dönemi...
Vatandaşın hastane ve doktor bilgilerine anında ulaşabileceği internet sitesi ay sonu...
Devamı >>
Soğuk: ''TÜVASAŞ İçin Teh...
Ferizli Belediye Başkanı Ahmet Soğuk, TÜVASAŞ’ın Ferizli’ye taşınması mes...
Devamı >>
Türk Kargo Gemisi, Alobo...
Yunanistan açıklarında bir Türk gemisinin alabora olduğu, 1 Türk'ün hayatını kaybetti...
Devamı >>
Bu haberi yazdır Yorum Yaz Tavsiye Et

TÜM HABERLERİ LİSTELE »

Tüm hakları saklıdır © 2012. Radyonet bir PAK Ajans A.Ş. kuruluşudur. Aktif ziyaretçi: 9
Bu site RadyoArsivi.Com üyesidir Radyodinle.us