 Vali Büyük'ün yaptığı açıklama şu şekildedir:
Büyük Önder Atatürk'e 'Başöğretmen' unvanının verilişinin 82’nci, bugünün Öğretmenler Günü olarak kutlanmaya başlanmasının da 30'uncu yıldönümüdür.
Günümüzde ülkelerin geleceğini genç nesillere verilen eğitimin başarısı belirlemektedir. Eğitimin başarıya ulaşmasının temelinde öğretmenlerimiz gelmektedir. Bu bakımdan öğretmenlik mesleği, milletlerin kaderini belirleyen, geleceğini tayin eden yüce bir meslektir. Bir toplum eğitimcisine ne kadar değer verirse, geleceğine o kadar güvenle bakar.
Bu duygularla; başta Başöğretmen Atatürk olmak üzere Van ilinde meydana gelen depremde hayatlarını kaybeden ve ebediyete intikal eden bütün öğretmenlerimizi minnet ve rahmetle anarken, en zor şartlarda bile, ülkemizin her köşesine ulaşarak ışık olan, fedâkarlıkların en büyüğünü gösteren, eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimseyen bütün öğretmenlerimizin 'Öğretmenler Günü'nü' tebrik eder, sağlık, mutluluk ve başarılar dilerim. |