Sakarya'da yeni terminal hizmete açıldı

01.10.2011 16:35:42

 Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından Arifiye ilçesinde yaptırılan şehirlerarası otobüs terminali hizmete açıldı.
    Eski Mısır Araştırmaları Merkezi’nin bulundu alanda yapımı tamamlanan şehirlerarası otobüs terminali, bugünden itibaren hizmet vermeye başladı. Güney Terminali ve ara istasyonlar ise kapatıldı. Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, otobüs seferlerinin yeni terminalden yapılacağı, Güney Terminali ile ara istasyonların bundan sonra kullanılmayacağı belirtildi. Son derece modern şekilde inşa edilen yeni terminal, toplam 83 bin metrekare alan üzerine inşa edildi. 
    Yeni otobüs terminaline şehir merkezinden ulaşımın rahatlıkla sağlanabilmesi için belediye 3 yeni hat planlaması yaptı. Gerekli çalışmaları yaptıklarını belirten Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı İsmail Yolcu, “Vatandaşlarımızın yeni terminalimize kolaylıkla gidip gelebilmeleri için yeni bir planlama yaptık. Gerekli olursa belli bir süre sonra ek düzenlemeler de yapabiliriz.” dedi.
    Yeni güzergahlarla ilgili detaylı bilgiler veren Yolcu şunları söyledi: "1. güzergahımız, Kent Meydanı-Orta Garaj-Donatım-Devlet Hastanesi-SSK Kavşağı-Orhangazi Caddesi-4. Yol Kavşağı-Yeni Terminal olarak düzenlenmiş olup, 4 adet otobüs çalışacak. Bu hattımızda 06.00-23.00 saatleri arasında 15 dakikada bir, 23.00-06.00 saatleri arasında ise saatte bir sefer yapılarak 24 saat hizmet verilecek. 2. güzergahımız; Kent Meydanı-1.geçit-Yeni Cami- Sakarya Caddesi-Emniyet Müdürlüğü-Erenler Belediyesi-Hızırtepe-SEDAŞ-4 Yol Kavşağı-Yeni Terminal olup, 4 adet otobüs ile 06.00-24.00 saatleri arasında 20 dakika aralıklarla hizmet verilecek. 3. güzergahımız ise; Kent Meydanı-Çark Caddesi-Altınova Hastanesi-32 Evler-Beşköprü-Yeni Terminal olarak düzenlenmiş olup, 2 adet otobüsle 06.00-24.00 saatleri arasında 30 dakika aralıklarla hizmet verilecek."
    Yolcu, otobüslerin işleyişi ile ilgili şu bilgileri verdi: “Her 3 hattımıza ait otobüslerimiz de yeni terminalin alt katındaki transit araçlar peronundan hareket edecek. Hatlarımız deneme olarak hizmete başlayacak olup, talep durumuna göre ileriki zaman içerisinde çalışma programları revize edilebilecek. İlimizin güneyinden gelen; Sapanca, Arifiye, Pamukova, Geyve, Taraklı ve Ali Fuatpaşa gibi yeni terminalin yanından veya yakınından geçen toplu ulaşım araçları yeni terminal binasının arka tarafındaki kendilerine tahsis edilen alan üzerinden ve belirlenen noktalardan yolcu bindirip indirecekler. Kentimizin doğu ve kuzey istikametinden gelen; Hendek, Akyazı, Kuzuluk, Karapürçek, Karasu, Kocaali, Kaynarca, Sinanoğlu, Ferizli ve Söğütlü gibi ilçe ve belde toplu ulaşım araçlarımızın bir kısmı ise belirlenen güzergahları izlemeleri kaydıyla yeni terminal binasının alt katından ve şehirlerarası transit otobüslerin peronlarındaki kendilerine ayrılan bölümde yolcu indirip bindirecekler. Bu ilçe ve beldelerimizin şehir içinden dönecek olan araçları ise donatım mevkiindeki peronlardan hareket edecekler. Toplu ulaşım araçlarımızın yeni terminalden hareket noktaları peron numarası veya tabela ile belirlenmiştir. Bu noktaların dışında veya terminal çevresinde yolcu indirip bindirmelerine kesinlikle izin verilmeyecek, aksine davrananlar hakkında gerekli yasal işlemler titizlikle uygulanacaktır.”

YORUMLAR

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamıştır. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

Diğer Haberler

Keleş: ''Telefonum 24 Saa...
...
Devamı >>
Sağlıkta 'Tek Tık' Dönemi...
Vatandaşın hastane ve doktor bilgilerine anında ulaşabileceği internet sitesi ay sonu...
Devamı >>
Soğuk: ''TÜVASAŞ İçin Teh...
Ferizli Belediye Başkanı Ahmet Soğuk, TÜVASAŞ’ın Ferizli’ye taşınması mes...
Devamı >>
Türk Kargo Gemisi, Alobo...
Yunanistan açıklarında bir Türk gemisinin alabora olduğu, 1 Türk'ün hayatını kaybetti...
Devamı >>
CHP'lilerden İstiklal Mar...
Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Engin Özkoç ve İl Başkanı Ecevit Keleş, bugün 19...
Devamı >>
Gençliğin Bayramı, Herkes...
19 Mayıs, Türk milletinin esaret zincirini kırmak adına Büyük Önder Atatürk’ün ...
Devamı >>
Bu haberi yazdır Yorum Yaz Tavsiye Et

TÜM HABERLERİ LİSTELE »

Tüm hakları saklıdır © 2012. Radyonet bir PAK Ajans A.Ş. kuruluşudur. Aktif ziyaretçi: 4
Bu site RadyoArsivi.Com üyesidir Radyodinle.us