Zulmüne uğrayan 110 kişi Evren'den şikayetçi

22.09.2011 16:18:21

 1982 darbe anayasasına yüzde 80 ‘hayır’ oyu vererek darbecilerin gazabına uğrayan Sakarya’nın Akyazı Topağaç Köyü sakinleri darbecilerin yargılanması için imza topluyor. 
    Köy muhtarı Mustafa Başer, darbecilerin hesap vermesi için o dönemde haksızlığa ve zulme uğrayanlardan hayatta kolan 110 kişinin imza verdiğini söyledi. Başer, önümüzdeki günlerde şikayet dilekçesini Akyazı Cumhuriyet Savcılığı’na vereceklerini herkesin ayrı ayrı Kenan Evren ve diğer darbe konseyi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını kaydetti.
    Topağaç köyü, 1982 darbe anayasasına bütün baskılara rağmen yüzde 80'in üzerinde hayır oyu vermişti. Bu tutumları ile Kenan Evren ve konsey üyelerini kızdıran köy halkı, darbecilerin gazabına uğramış, psikolojik baskı uygulamak için uzun süre köye her gün baskın yapılmıştı. ‘Neden yanında nüfus kağıdı yok’ gerekçesiyle yaşlı insanlara ‘koşma’ cezası verildiği ve yerde süründürüldüğü de gündeme gelmişti. Darbeden sonra silah bulundurulmaması sebebiyle köye teşekkür edilirken, anayasa oylamasından sonra ise ‘Niye silah teslim etmediniz’ suçlamasıyla köy halkına baskı yapılmıştı.
    Bu günkü köy muhtarı Mustafa Başer’in babası olan dönemin muhtarı İsmail Başer de köyünden hayır oyu çıkmasıyla tutuklanmış, azalar nezarete atılmış. 45 gün nezarethanede, 3 ay da suçsuz yere hapiste tutulan, bu süre içinde ailesiyle hiç görüştürülmeyen İsmail Başer, kahrından, karısı da kocasına üzüntüden hayatını kaybetmişti.
    Mustafa Başer, rahmetli babasının ve köy halkının darbecilerden çok çektiğini, referandumdan sonra darbecilere yargı yolu açılmasının en çok kendilerini sevindirdiğini söyledi. Darbecilerin zulmüne maruz kalan ve halan hayatta olan 110 kişinin Kenan Evren ve konsey üyelerinin yargılanması için imza topladıklarını ifade eden Başer, “İmza sayısı 110’u buldu. Önümüzdeki günlerde suç duyurusu dilekçesini Akyazı Cumhuriyet Savcılığı’na vereceğiz. Darbecilerin yargılanması benim de acımı hafifletecek. Babama yapılanların hesabı sorulacak.” diye konuştu.

YORUMLAR

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamıştır. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

Diğer Haberler

Keleş: ''Telefonum 24 Saa...
...
Devamı >>
Sağlıkta 'Tek Tık' Dönemi...
Vatandaşın hastane ve doktor bilgilerine anında ulaşabileceği internet sitesi ay sonu...
Devamı >>
Soğuk: ''TÜVASAŞ İçin Teh...
Ferizli Belediye Başkanı Ahmet Soğuk, TÜVASAŞ’ın Ferizli’ye taşınması mes...
Devamı >>
Türk Kargo Gemisi, Alobo...
Yunanistan açıklarında bir Türk gemisinin alabora olduğu, 1 Türk'ün hayatını kaybetti...
Devamı >>
CHP'lilerden İstiklal Mar...
Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Engin Özkoç ve İl Başkanı Ecevit Keleş, bugün 19...
Devamı >>
Gençliğin Bayramı, Herkes...
19 Mayıs, Türk milletinin esaret zincirini kırmak adına Büyük Önder Atatürk’ün ...
Devamı >>
Bu haberi yazdır Yorum Yaz Tavsiye Et

TÜM HABERLERİ LİSTELE »

Tüm hakları saklıdır © 2012. Radyonet bir PAK Ajans A.Ş. kuruluşudur. Aktif ziyaretçi: 6
Bu site RadyoArsivi.Com üyesidir Radyodinle.us