Güzel Sanatlar Fakültesi Özel Yetenek Sınavı Başladı

14.09.2011 09:55:14

 Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi'ne giriş için yapılan Özel Yetenek Sınavı (ÖYS) başladı. Adayların hayal gücünü zorladıkları sınavda adayların, doğru görebilme ve gördüğünü optik görsel değerlere uygun şekilde yansıtıp yansıtamadığı değerlendirilecek. 
    SAÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen özel yetenek sınavında, adayların hayal gücünü zorladıkları sınavda adaylara doğru görebilme ve gördüğünü optik görsel değerlere uygun şekilde ilişkilendirme çalışması verildi. 
    İkinci basamak sınavında ise "Görsel İletişim Tasarımı Bölümü"ne başvuran adaylara jüri tarafından belirlenen bir konuda adayın hayal gücü ve tasarım yeteneğini değerlendiren bir çalışma yaptırılacak. Resim, Seramik ve Cam Bölümü veya Geleneksel Türk El Sanatları Bölümü'ne başvuran adaylara da jüri tarafından belirlenen bir konuda adayın hayal gücünü ve tasarım yeteneğini sınayan bir kompozisyon çizdirilecek.
    Bu yıl Güzel Sanatlar Fakültesi, Resim Bölümü’ne 30, Seramik ve Cam Bölümü’ne 20, Geleneksel Türk El Sanatları Bölümü’ne 35 ve Görsel İletişim Tasarımı Bölümü’ne 30 olmak üzere ÖYS ile toplam 115 öğrenci alınacak. Fakülte bünyesinde mevcut olan Grafik, Endüstriyel Tasarım ve İç Mimarlık Bölümlerine bu yıl öğrenci alınmayacak.

YORUMLAR

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamıştır. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

Diğer Haberler

Keleş: ''Telefonum 24 Saa...
...
Devamı >>
Sağlıkta 'Tek Tık' Dönemi...
Vatandaşın hastane ve doktor bilgilerine anında ulaşabileceği internet sitesi ay sonu...
Devamı >>
Soğuk: ''TÜVASAŞ İçin Teh...
Ferizli Belediye Başkanı Ahmet Soğuk, TÜVASAŞ’ın Ferizli’ye taşınması mes...
Devamı >>
Türk Kargo Gemisi, Alobo...
Yunanistan açıklarında bir Türk gemisinin alabora olduğu, 1 Türk'ün hayatını kaybetti...
Devamı >>
CHP'lilerden İstiklal Mar...
Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Engin Özkoç ve İl Başkanı Ecevit Keleş, bugün 19...
Devamı >>
Gençliğin Bayramı, Herkes...
19 Mayıs, Türk milletinin esaret zincirini kırmak adına Büyük Önder Atatürk’ün ...
Devamı >>
Bu haberi yazdır Yorum Yaz Tavsiye Et

TÜM HABERLERİ LİSTELE »

Tüm hakları saklıdır © 2012. Radyonet bir PAK Ajans A.Ş. kuruluşudur. Aktif ziyaretçi: 90
Bu site RadyoArsivi.Com üyesidir Radyodinle.us