Hasarlı Konutları Bir Telefonla Öğrenebilecekler

06.09.2011 11:12:25

 Sakarya Üniversitesi (SAÜ)’ne yeni kayıt yaptıran öğrenciler, kiralamayı düşündükleri binanın hasarlı olup olmadığını bir telefonla öğrenebilecek.
    Geçmiş yıllarda depremden kalan hasarlı ve güvensiz konutların il dışından gelen öğrencilere kiraya verilmesi SAÜ’yü harekete geçirdi. Kayıt yaptıran her öğrenciye ‘Yerleşmeyi planladığınız ev veya yurt depreme dayanıklı mı’ başlığı altında uyarıcı bir broşür veriliyor. 
    Broşürde öğrencilere kalmayı planladıkları binaların hasarlı olup olmadığını öğrenmeleri, ayrıca hasarsız ve 1999 depreminden önce projelendirilmiş 4-5 katlı binanın yeni deprem yönetmeliğine uygun olup olmadığının bina sahibine sorulması isteniyor. Bina ile ilgili bilgilere ulaşılamadığı taktirde 0 (264) 295 54 21 numaralı telefondan bilgi alınabileceği belirtiliyor. 
SAÜ’de kayıtlardan sorumlu Melek Gürel, kayıt yaptıran her öğrenciye görevli tarafından mutlaka uyarıcı broşürün verildiğini söyledi. Gürel, öğrencilerin bu broşürde yer alan telefon numarasından kiralayacakları binanın hasarlı olup olmadığını sorgulayabileceklerini kaydetti. Gürel, “Bu telefon arandığı veya bu iş için görevlendirdiğimiz Zeynep Selvi’nin zselvi@sakarya.edu.tr mail adresinden bilgi talep edildiği taktirde hasarlı ve güvensiz konutların mahalle mahalle ve sokak sokak daire numaralarına kadar bilgilerini verebiliyoruz. Bu şekilde öğrencilerimiz kiraladıkları yurt ya da binanın güvenli olup olmadığını öğrenebiliyor.” diye konuştu.

    ÖĞRENCİLER UYGULAMADAN MEMNUN
    Öğrenciler ise uygulamadan memnun. Çevre Mühendisliği Bölümü’ne kayıt yaptıran Çağrı Yıldız, 1999’da Sakarya’da bir deprem olduğunu belirterek, “Bu broşür bize oturduğumuz binaların güvenli olup olmadığını öğrenmemizi sağlayacak. Güzel bir uygulama." dedi.
    Jeofizik Mühendisliğ’ne kayıt yaptıran Gürkan İlişen de uygulamadan memnun olduğunu dile getirerek, “Buradaki numara bize büyük kolaylık sağlayacak. Bu numarayı kesinlikle arayacağım ve kiralayacağım binanın depremde hasır görüp görmediğin
i, dayanıklı olup olmadığını öğreneceğim.” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamıştır. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

Diğer Haberler

Keleş: ''Telefonum 24 Saa...
...
Devamı >>
Sağlıkta 'Tek Tık' Dönemi...
Vatandaşın hastane ve doktor bilgilerine anında ulaşabileceği internet sitesi ay sonu...
Devamı >>
Soğuk: ''TÜVASAŞ İçin Teh...
Ferizli Belediye Başkanı Ahmet Soğuk, TÜVASAŞ’ın Ferizli’ye taşınması mes...
Devamı >>
Türk Kargo Gemisi, Alobo...
Yunanistan açıklarında bir Türk gemisinin alabora olduğu, 1 Türk'ün hayatını kaybetti...
Devamı >>
CHP'lilerden İstiklal Mar...
Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Engin Özkoç ve İl Başkanı Ecevit Keleş, bugün 19...
Devamı >>
Gençliğin Bayramı, Herkes...
19 Mayıs, Türk milletinin esaret zincirini kırmak adına Büyük Önder Atatürk’ün ...
Devamı >>
Bu haberi yazdır Yorum Yaz Tavsiye Et

TÜM HABERLERİ LİSTELE »

Tüm hakları saklıdır © 2012. Radyonet bir PAK Ajans A.Ş. kuruluşudur. Aktif ziyaretçi: 3
Bu site RadyoArsivi.Com üyesidir Radyodinle.us