Böbreğini Verdi, Ağabeyini Hayata Yeniden Bağladı

11.07.2011 10:29:28

 Sakarya'da kronik böbrek yetmezliği nedeniyle 6 yıldır diyalize giren bir kişiye, kardeşi böbreğini vererek hayatını kurtardı. 

Adapazarı ilçesi Ozanlar Mahallesi'nde yaşayan iki çocuk babası Hakan Er, 6 yıl önce bel ağrısıyla başlayan daha sonra mide bulantısıyla devam eden rahatsızlığı sonucu götürüldüğü hastanede böbreklerinin iflas ettiğini öğrendi. Rahatsızlığını grip sanarak önemsemezken kendini diyalizde bulan Er'e sağlığına kavuşabilmesi için böbrek nakli gerektiği söylendi. Nakil için uygun böbrek aranan Er'in 24 yaşındaki kardeşi Talha Er'in yapılan tahlil ve tetkiklerinde, böbrek naklinin uygun olduğuna karar verildi. İstanbul Medikal Park Göztepe Hastanesi'nde yapılan operasyonla Talha Er'in böbreği, ağabeyine nakledildi.

Kardeşinin bağışladığı böbrekle hayatı kurtulan Hakan Er, Cihan Haber Ajansı (Cihan) muhabirine yaptığı açıklamada, hastalığı süresince çok büyük sıkıntılar yaşadığını söyledi. Hastalığın son ana kadar kendisini göstermediğini anlatan Er, "Her şey bir ay içinde oldu. Bel ağrısı ile başladı. Mide bulantısıyla devam etti. Bir gün fenalaştım, hastaneye kaldırdılar. Yoğun bakıma almışlar. Hemen diyalize bağlamışlar. Kendime geldiğimde böbreklerimin iflas ettiğini söylediler. Üzüldüm. Geleceğimi, çocuklarımı düşündüm. Diyalize bağlandığım yıllarda çok sıkıntılar çektim. Mahkum hayatı yaşadım. Börek pasta ustasıydım. Çalışamadığım için malulen emekli oldum." dedi.
Kardeşinin hayatını kurtardığını kaydeden Er, şunları dedi: "Beş kardeşiz. Üç kız kardeşimin kan ve dokuları uymadı. Erkek kardeşimin uydu. İlk başta tereddüt ettim. Çok gençti. Kendi yaşantısında sorun yaşar mı diye düşündüm. Doktorlar hiçbir sorun olmayacağını söyleyince nakile karar verdik. Onun sayesinde sağlığıma kavuştum. Kardeşimin yaptığı örnek davranışın diğer hasta yakınlarına da örnek olmasını istiyorum. Korkmasınlar. Organlarını bağışlasınlar."

Kardeşine böbreğini hiç düşünmeden verdiğini belirten Talha Er ise herkesin mutlaka organ bağışı yapmasını, korkulacak bir durumun olmadığını dile getirdi. Ağabeyinin rahatsızlığının ailedeki herkesi üzdüğünü söyleyen Er, "Onun durumuna çok üzülüyorduk. Hiç düşünmeden böbreğimi verdim. Bu bedeni bize veren Allah, mülkün kiracısıyız." diye konuştu.

YORUMLAR

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamıştır. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

Diğer Haberler

Gençliğin Bayramı, Herkes...
19 Mayıs, Türk milletinin esaret zincirini kırmak adına Büyük Önder Atatürk’ün ...
Devamı >>
''Şekeri Deseler, Onu da ...
Soğuk: “Tüvasaş’ın yeri hapishane gibi!”...
Devamı >>
Sakarya Atatürk Stadı'nda...
19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı öncesinde Sakarya Atatürk St...
Devamı >>
Sakarya Eğitim ve Araştır...
Orman Bölge Müdürlüğü arazisi üzerine yapımı tamamlanan 400 yataklı Eğitim ve Araştır...
Devamı >>
Camii Projesine Uluslarar...
...
Devamı >>
Yaşar Gökçe'yi Unutma!...
...
Devamı >>
Bu haberi yazdır Yorum Yaz Tavsiye Et

TÜM HABERLERİ LİSTELE »

Tüm hakları saklıdır © 2012. Radyonet bir PAK Ajans A.Ş. kuruluşudur. Aktif ziyaretçi: 1
Bu site RadyoArsivi.Com üyesidir Radyodinle.us