Genç girişimciden, yeni girişimciye destek

09.06.2010 12:32:17

 Yapılan toplantıda başkanlığa getirilen Tolga BALLIK, kendi geçmişlerinden yola çıkarak genç girişimcilerin yollarını açmada destek olmayı kurul olarak benimsediklerini ve Sakarya’da girişimci sayısını artırmaya kararlı olduklarını, yapacakları etkinliklerle de bunu göstereceklerini belirtti …

 

Ülkemizdeki genç girişimci potansiyelinin nicelik ve nitelik bakımından geliştirilmesi ve daha donanımlı hale getirilmesi amacıyla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından her ilde “Genç Girişimciler Kurulu” oluşturulması kapsamında  2008 yılında SATSO tarafından kurulan genç girişimciler kurulunun görev süresi 2010 yılı Mayıs ayı itibariyle sona erdi.

 

Genç girişimcilere eğitim ve kapasite geliştirme desteği verilerek girişimci fikirlerini hayata geçirmelerine yardımcı olmak, girişimcilik kültürünün gençler arasında gelişmesine öncülük etmek amacıyla çalışmalar yapan Genç Girişimciler Kurulu ,yeni üyelerin katılımıyla yeniden şekillendi.

 

Yeni oluşturulan Sakarya İli Genç Girişimciler Kurulu,  8 Haziran Salı günü SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ başkanlığında bir araya gelerek ilk toplantısını yaptı. Kurulun görevleri ve çalışma esasları hakkında bilgilerin verildiği toplantıda SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Altuğ, yeni oluşturulan kurula çalışmalarında başarılar dilendi. Sakarya’ya hizmet etmek isteyen herkesi sonuna kadar destekleyeceklerini belirten Altuğ, ilimizde girişimci sayısını artırmak ve tüccar ve sanayicinin ahlak ilkelerine uygun bir şekilde iş hayatının gelişmesini katkıda bulunmada kurula büyük görevler düştüğünü belirtti.  Altuğ, iş hayatında kalıcı olmanın birinci şartının güven tesis etmek olduğunu söyledi ve gelişen trendlere ayak uydurmanın ve işletmeleri yapılandırmanın rekabette bir çok avantaj sağladığını, bu bağlamda iş hayatındaki gelişmeleri genç girişimcilere aktarma da kurulun önemli bir işlevi olacağını ifade etti.    

 

15 kişiden oluşan yeni genç girişimciler kurulunun ilk toplantısında kurul üyeleri arasında  görev paylaşımı yapıldı. Başkanlığa M.Tolga Ballık getirilirken Başkan Yardımcılığı görevlerine ise Murat Ağırbaş ve  Selda Doyuran  seçildi.

 

Genç Girişimciler Kurulu Başkanlığı’na getirilen Tolga Ballık,kendi geçmişlerinden yola çıkarak genç girişimcilerin yollarını açmada destek olmayı kurul olarak benimsediklerini ve Sakarya’da girişimci sayısını artırmaya kararlı olduklarını, yapacakları etkinliklerle bunu göstereceklerini belirtti

 

Sakarya İl Genç Girişimciler Kurulu toplantısında, SATSO bünyesinde bulunan ve girişimciliği destekleme yönünde yararlanılacak kurumların sistemleri ele alındı.Toplantı sık bir araya gelme kararı ve görüş alışverişi ile sona erdi.

 

 

 

YORUMLAR

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamıştır. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

Diğer Haberler

MHP'liler Meclis Grubuna ...
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Orhan Ünver ve Yönetim Kurulu üyeleri, T...
Devamı >>
Büyük: MARKA Bölge İçin Ç...
Doğu Marmara Kalkınma Ajansı 2012 1. Kalkınma Kurulu Toplantısı SATSO Konferans salon...
Devamı >>
Hendekli Köylüler Hidroel...
Hendek'te yapımı devam eden Aksu Hidroelektrik Santrali için 'ÇED gerekli değildir' k...
Devamı >>
Komisyon İncelemeleri Tam...
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Şırnak'taki ince...
Devamı >>
Karasu'da Yeni Demiryolu ...
AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Hasan Ali Çe...
Devamı >>
3 Katllı Binada Yangın Ç...
Erenler'de bir ekmek fırının bacasından çıkan kıvılcımlar 3 katlı evin çatısını tutuş...
Devamı >>
Bu haberi yazdır Yorum Yaz Tavsiye Et

TÜM HABERLERİ LİSTELE »

Tüm hakları saklıdır © 2012. Radyonet bir PAK Ajans A.Ş. kuruluşudur. Aktif ziyaretçi: 17
Bu site RadyoArsivi.Com üyesidir Radyodinle.us