 CHP Sakarya İl Başkanı Vahit Serbes, partisinin kurultayını değerlendirirken, “Kriz umuda döndü. CHP halkın umudu oldu”dedi.
CHP kurultayını değerlendirmek üzere BKM’de geniş katılımlı bir toplantı ile düzenleyen Serbes, Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP’nin yeni bir soluk kazandığını vurguladı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantıya çok sayıda katılım olduğu gözlemlenirken, toplantıyı basın ordusu takip etti.
İşte CHP İl Başkanı Vahit Serbes’in Kurultayı değerlendiren sözleri:
“Birlikte çalışma kültürünü Sakarya’da kurultaydan önce zaten başarmıştık. Kurultay ile birlikte bunu daha da pekiştireceğiz. Bu partiyi daha ileriye nasıl götürebiliriz bu konuda herkesin bize katkı vermesini istiyoruz.
BÜYÜKAKTEN İLE GÖNÜL BİRLİĞİMİZ VAR
Sakarya’da bir çok şey il kongresi ile değişti. Sayın Yüksel Büyükakten ile başkanlık için yarıştık. O salondan gönül birliği içinde çıktık. Toplantıyı da özellikle ona ait tesiste yaptık ki insanlara bu gönül birliğini gösterelim istedik. Bazı şeyleri aile olarak konuşabilecek özgüvenimiz var. Yarıştığım adaylar bugün toplantıda aramızdalar. Gönül birliğini herkes gördü. Bizim bu gibi şeylerle uğraşacak zamanımız yok. Aksi halde genel merkeze katkı veren Sakarya adına ayıp etmiş oluruz.
HERKESİN ÖNÜNÜ AÇACAĞIZ
Siyasi yönden hedeflerini tayin eden herkese o ortamı partide yaşatmak ve onların önünü açmak bizim görevimiz.
Artık halkın umudu olduk. Öyle bir izlenim var. Güzel mesajlar alıyorum. Bunu CHP başardı. Kriz umuda dönüştü.
İKTİDARA YÜRÜYORUZ
İktidara en yakın kitle partisiyiz. İktidarı hedefleyen bir partiyiz. CHP hem cumhuriyetin savunucusu, hem de umudu oldu.
HEDEF; SAKARYA’DA 7 MİLLETVEKİLİ
Hedefimiz Sakarya’da bir veya iki milletvekili çıkarabilir miyiz bunu konuşmak değil, 7 milletvekilini de CHP’nin çıkarması. Kısacası Sakarya’da 7 milletvekiline de talibiz.
AKP’DEN BUNALANLAR KURULTAYA GELDİ
CHP kurultayı CHP tarihinde değil, Türkiye tarihinde görülmemiş bir kurultaydı. Kurultaya gelenler sadece CHP liler değildi. AKP’nin baskısından bunalmış, bu partiden beklentilerini kaybetmiş insanlardı. Onlar CHP’yi bir umut olarak görüp geldiler.
KÜÇÜK ŞEYLERLE MOTİVASYONU BOZDURMAYIZ
Artık hedef büyüttük. Bu hedef iktidar olmaktır. Bu yönde işbirliğine ve dayanışmaya sizleri de davet ediyoruz. Küçük şeylerle parti içi motivasyonu bozacak şeyler yapmayacağız. Biz büyük bir aileyiz, daha da büyüyeceğiz.”
Toplantıda tek tek söz alan CHPliler hem kurultayı değerlendirdi, hem de Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığa gelmesiyle birlikte CHP’nin geleceğine dair düşüncelerini dile getirdiler.
Haber Hülya Sürücü |