 Türkiye Partisi Sakarya İl Başkanı Aydın Zengin, iktidara geldiklerinde üniversite sınavlarının iptal edileceğini ve dershanelerin kapatılacağını açıkladı.
Parti binasında konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Zengin, “Türkiye Partisi iktidara gelirse öğrencilerin tüm masrafları devlet tarafından ödenecek. Üniversitelere girişler sınavsız olacak” dedi.
ÖĞRENCİLER YARIŞ MAKİNESİ GİBİ KULLANILIYOR
Gençlerin dersaneler tarafından adeta bir “yarış makinesi” gibi kullanıldığını öne süren il başkanı Zengin, gençlerin bu duruma düşürülmemesi için dersaneleri kapatmayı planladıklarını belirterek, “Sınavsız üniversite için partimizin plan ve programları daha şimdiden hazır” dedi.
Aydın Zengin’in basın açıklaması aynen şöyle:
“Hepimizin de bildiği gibi yıllardan beri üniversiteye hazırladığımız çocuklarımızı; varımızı yoğumuzu vererek dershanelere göndermekteyiz. Sınav kaygısı ile yarıştırdığımız çocuklarımızı yaşama zevklerinden mahrum ederek, geleceklerini belirleyen sınavlara hazırlamaktayız. Kaldı ki daha önceden 1 sınavla biten üniversite imtihanları, bu iktidar zamanında iki aşamaya çıkarılarak çocuklarımıza daha büyük yük yüklenmiştir. Halbuki hayatın gerçeklerini görerek yetiştirilmeleri en doğrusu değil mi?
Türkiye Partisi İktidarında Eğitim Reformu ile eğitimde fırsat eşitliği sağlanacak; üniversite sınavları iptal edilecek ve dershaneler kaldırılacaktır. İlkokuldan üniversite son sınıfa kadar öğrencilerin eğitim ihtiyaçları devlet tarafından karşılanacaktır. Meslek okullarının sayısı arttırılacak; mesleki eğitim teşvik edilecek; üniversite kapısı önünde yığılma ortadan kaldırılacaktır.
Türkiye Partisi’nin iki ana omurgasını gençlerimiz ve kadınlarımız oluşturmaktadır. Kadınlarımız ve gençlerimizin siyasetin her kademesinde görev almaları sağlanacak, genel seçimlerde milletvekilliği, yerel seçimlerde belediye başkanlığı, il genel meclis üyeliği ve belediye meclis üyeliklerine seçilmelerinin önü açılacaktır.
AKP KUSURLARINI ÖRTMEYE ÇABALIYOR
İl Başkanı Aydın Zengin son olarak bir soru üzerine, Gökçeören bataklığıyla ilgili yaptığı açıklamalar nedeniyle kendisini show yapmakla suçlayan AKP Serdivan İlçe Başkanlığına ileriki günlerde yanıt vereceğini söyledi ve “AKPliler kendi kusurlarını örtmeye çalışıyorlar” şeklinde konuştu.
Haber Hülya Sürücü |