Sakarya İl Özel İdaresi, dikildikten sonra iki yıl gibi kısa bir sürede meyve veren Trabzon hurmasının ilde yaygınlaştırılması için çiftçiye destek verdi.
Sakarya'nın iklim ve bitki örtüsüne yatkın olan Trabzon hurmasının yetiştiriciliğinin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması için Tarım İl Müdürlüğü'nce hazırlanan proje için İl Özel İdaresi bütçesinden 10 bin TL ödenek ayrıldı.
Fındığa alternatif olması düşünülen ilk hurma bahçesi, pilot yer seçilen Ferizli İlçesi Nal Köyü'nde oluşturulacak. Tarım İl Müdürlüğü, Özel İdare desteğiyle aldığı hurma fidanını köyde 9 çiftçiye dağıtacak ve 36,5 dekar alanda ilk bahçe oluşturulacak.
Sakarya İl Özel İdaresi ayrıca, proje çerçevesinde çiftçilere Trabzon hurmasının bakım, budama teknikleri, sulama, gübreleme, zirai mücadele teknikleri de öğretecek.